header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Jongste jeugd HCRB (4 t/m 9 jaar)

Jongste Jeugd HCRB 

De Jongste Jeugd is er voor de allerjongste leden van HCRB in de leeftijd van 3,5 jaar tot ongeveer 10 jaar. Bij de Jongste Jeugd staat hockeyplezier centraal. Spelenderwijs leren de kinderen alles over hockey, de regels, techniek en samenspel. HCRB en de Jongste Jeugd commissie volgen hierin het advies vanuit de KNHB. 


Een keer proberen?

Dat kan! Uw kind is meer dan welkom om een keer mee te trainen. Gratis en geheel vrijblijvend. In welke categorie uw kind hoort is afhankelijk van de leeftijd van uw kind. Wij raden aan om eerst een paar keer mee te trainen alvorens direct lid te worden. 

Aanmelden voor een proeftraining doet u eenvoudig door een email te sturen naar de Jongste Jeugd commissie van HCRB: [email protected]


Kabouters: 3,5 jaar+ 

Speciaal voor kinderen vanaf 3,5 jaar is er op zaterdagochtend FunKey. Bij FunKey gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen. FunKey wordt aangeboden door Hockeywerkt. Deze organisatie wordt ondersteund door de KNHB en is gespecialiseerd in hockeytraining voor de allerjongste kinderen. Voor FunKey hoeft uw kind geen lid te zijn van HCRB. Uw kind aanmelden doet u via het inschrijf formulier van HCRB. Hier vindt u tevens meer informatie.


Smurfen: 5 jaar+

Vanaf 5 jaar is uw kind een Smurf en officieel lid van HCRB. De training voor de Smurfen worden verzorgd vanuit HCRB en vinden plaats op zaterdagochtend. Bij de Smurfen leren de kinderen steeds meer over individuele techniek.


F Jeugd / Coolkids: 6 jaar+ 

Bij de F jeugd maken de kinderen voor het eerst kennis met hockey in competitievorm (Coolkids). Naast de wekelijkse training spelen de kinderen nu ook korte vriendschappelijke wedstrijdjes op een klein veld. Hier leren de kinderen hoe het is om als team samen te spelen. De wedstrijden worden op zaterdagochtend gespeeld en afwisselend uit en thuis.


E6: 7 jaar+

De E6 teams bestaan uit minimaal 6 kinderen. Doordeweeks wordt er minimaal 1 keer getraind en zaterdag vinden de wedstrijden plaats op een kwart veld. In teams van 6 tegen 6 spelen de kinderen afwisselend uit en thuis. Elk team heeft nu ook een keeper. Goed overspelen en spelinzicht worden steeds belangrijker. 


E8: 9 jaar+

In de E teams spelen de kinderen wedstrijden op een half veld met teams van 8 tegen 8. Doordeweeks wordt er minimaal 2 keer getraind. Aangezien er op een groter veld gespeeld wordt dan bij de E6 teams is spelinzicht en tactiek nog belangrijker. Na de E8 stromen de kinderen door naar de D teams. 


Kleding en benodigdheden

Een hockeystick, hockeyschoenen, scheenbeschermers en een bitje behoren tot de standaarduitrusting. Pas wanneer uw kind wedstrijden gaat spelen is een HCRB tenue verplicht. Voor trainingen en FunKey wordt sportkleding aangeraden.Regels en veiligheid

HCRB en de Jongste Jeugd streven naar een veilige omgeving voor uw kind. Net als elke andere sport is hockey echter niet zonder risico. 

Ieder kind is daarom verplicht tot het dragen van scheenbeschermers en een bitje. 


Lid worden?

Uw kind aanmelden als lid kan via het aanmeldingsformulier.  


Contact

Heeft u vragen over hockeyen bij HCRB of de Jongste Jeugd? Neem dan gerust contact op met de Jongste Jeugd commissie via: [email protected]


De Jongste Jeugd commissie 

Anneloes Harreveld

Nicole van Burken

Louise Kenter 

Andrew Walker 

Djurre Jansen 

Anouk Kreek

 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast