header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Corona nieuws HCRB

Op deze pagina zijn alle corona berichten van HCRB te vinden onder elkaar.


Landelijke maatregelen per woensdag 4 november 22.00 uur

De KNHB heeft kennisgenomen van de persconferentie van de overheid op dinsdag 3 november waarin een tijdelijke verzwaring van de maatregelen is aangekondigd. Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden.

De overheid heeft de volgende maatregelen vastgesteld per 4 november 22.00 uur:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in groepjes met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
  • Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Let op: de leeftijdsgrenzen kunnen voor de hockeysport als volgt geïnterpreteerd worden:

alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.Landelijke maatregelen per woensdag 14 oktober 22.00 uur

De KNHB heeft kennisgenomen van de persconferentie van de overheid op dinsdag 13 oktober. Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden. De KNHB heeft overleg gevoerd met andere sportbonden en NOC*NSF om te bepalen wat de nieuwe maatregelen specifiek inhouden. Op basis van die informatie is het sportprotocolinmiddels aangepast en zijn ook de veelgestelde vragen aangepast.

De overheid heeft de volgende maatregelen vastgesteld per 14 oktober 22.00 uur:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
  • Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Let op: de leeftijdsgrenzen kunnen voor de hockeysport als volgt geïnterpreteerd worden:

alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.
30-9-2020

Beste leden, ouders en verzorgers,

 

Zoals bekend heeft de overheid dinsdag 29 september verdere maatregelen genomen om het coronavirus in te dammen. Nu zult u zich misschien wel afvragen wat betekent dit voor HCRB. Daarom sturen wij als bestuur u deze mail met de maatregelen die het bestuur van HCRB heeft genomen. De meesten van deze maatregelen komen uit het protocol van NOCNSF verantwoord sporten. Deze is terug te vinden op de website van de KNHB.

 

• Het clubhuis en de bar is voor de aankomende weken niet open. Ook niet voor teamactiviteiten. 

 

• Vanuit de KNHB is het advies om de kleedkamers ook te sluiten, wij zullen de kleedkamer open laten voor de keepers en de WC. De kleedkamer mag niet gebruikt worden als verzamel- of hangplek voor spelers of andere mensen. 

 

• Het verzamelen voor een wedstrijd gebeurt maximaal 45 minuten van te voren voor een thuiswedstrijd. En buiten het hek voor een uitwedstrijd.

 

• Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Echter stelt HCRB er een maximum aan van 5 begeleiders per team, de coach wordt niet meegeteld in de 5 begeleiders. 


• Als ondersteuning noodzakelijk is bij de sportactiviteit van een sporter dan is het toegestaan om één ouder/verzorger op de sportlocatie aanwezig te laten zijn. Voor deze persoon geldt ook dat het daar geldende protocol nageleefd moet worden.


• Voor alle sporten geldt dat het aantal sporters en begeleiders per sportactiviteit niet groter is dan noodzakelijk voor de sportactiviteit (training, oefenwedstrijd, wedstrijd).


• Toeschouwers zijn vanaf 29 september 18.00 uur niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar de thuiswedstrijd van hun sportende kind willen kijken of voor ouders die willen kijken bij een training. 


• Omdat het altijd leuk is om een hockeywedstrijd te kijken zal HCRB de wedstrijden van Veld 1 uitzenden via YouTube. 


De wedstrijden van aankomende zaterdag kunnen gekeken worden via de volgende links:

HCRB JD1 - Alphen JD3 --> https://youtu.be/pboUlRxKKgY 

HCRB MD2 - Leonidas MD5 --> https://youtu.be/oN9VZ7wHcQI 

HCRB JB2 - Ypenburg JB2 --> https://youtu.be/7c_WuM2zu0o 

HCRB MC1 - Berkel Rodenrijs MC5 --> https://youtu.be/FA5rwuxlfiQ 

HCRB JA1 - Zoetermeer JA1 --> https://youtu.be/TlgSZkY_phw 


Als bestuur zullen wij u natuurlijk op de hoogte houden als er veranderingen plaatsvinden in deze maatregelen. Bovenstaande maatregelen gelden in ieder geval tot en met de herfstvakantie.


Met vriendelijke groet namens het bestuur van HCRB


Vincent Klinckenberg 

Secretaris HCRB

 
 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast