Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 1 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 5 mei 2018
Tijd T/U Team Tegen team
- Uit Jongens F1 Hockeyclub Barendrecht JF1
ROOKVRIJE GENERATIE
2-4-2018

Het spreekt al langer voor zich dat er in het clubhuis op beide locaties niet meer gerookt wordt. Maar waarom eigenlijk nog wel daarbuiten? Is het te betuttelend om dat tegen iemand anders te zeggen wat hij/zij moet doen of laten? Vinden we het ieders eigen verantwoordelijkheid? 

De KHNB heeft in 2017 een duidelijke keuze gemaakt door zich te verbinden aan de doelstelling van de Rookvrije Generatie. De bond pleit nadrukkelijk voor een rookvrij sportterrein. Het draagvlak hiervoor zou enorm zijn: negen op de tien Nederlanders is voor een rookvrij sportterrein voor kinderen. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die geconfronteerd worden met roken, zelf later ook eerder gaan roken (zien roken, doet roken).


Leden en ouders die ons benaderen hebben vaak een uitgesproken voorkeur voor een rookvrije sportomgeving voor hun kinderen. Het lijkt voor de hand te liggen om als club aan die wens tegemoet te komen middels een (gedeeltelijk) rookverbod. Als bestuur zetten wij dit onderwerp dan ook graag op de agenda van de eerstkomende ALV in mei a.s. Kom ook en beslis mee over de gezondheid van je zelf, onze kinderen etc Je mening over dit onderwerp kun ook al vast mailen aan Annelies Boetes of [email protected]


Afbeelding Nieuwsitem