header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Training en Techniek

Winter en omgang met Coronaregels bij HCRB

Nieuws afbeelding 16-1-2021

Winter en omgang met Coronaregels bij HCRB

 

In september heeft het bestuur van Hockey Club Reeuwijk Bodegraven, in samenspraak met de wedstrijdcommissie en de commissie training, besloten dit seizoen niet te gaan zaalhockeyen. Deze beslissing is toen genomen door de oplopende besmettingen en de grotere kans op besmettingen binnen. Achteraf is dit een goede beslissing geweest; zaalsporten is op dit moment niet toegestaan en ook de hockeybond heeft besloten geen zaalhockeycompetitie op te starten.

Om de jeugd in het weekend toch te kunnen laten sporten heeft HCRB, net als vele andere buitensportverenigingen, een onderlinge competitie opgestart, wat een groot succes bleek. Verder hebben zij op zondag extra trainingen georganiseerd(naast de reguliere trainingen doordeweeks) om de jeugd naast de zaterdag ook op zondag buiten te kunnen laten sporten. De extra trainingen op zondagochtend en zondagmiddag zijn voor alle jeugdteams van HCRB op inschrijving via de website.

Helaas bleek het buitensporten afgelopen weekenden ook zijn nadelen te hebben. Door de vorst bleken alle velden in Bodegraven en Reeuwijk bevroren te zijn en hebben zij alle wedstrijden op de zaterdagen moeten afgelasten. Een zonnetje en oplopende temperaturen zorgde er echter op de zondagen voor dat de het nieuwe waterkunstgras veld in de middag wel bespeelbaar werd. Zo kon een grote groep jeugd toch een paar uur buiten sporten.

Zolang het nog niet mogelijk is competitie te spelen blijft HCRB onderlinge wedstrijden organiseren voor de jeugd. Helaas is het voor de 9 senioren teams wegens de huidige Corona maatregelen niet mogelijk te trainen in teamverband of om (onderlinge) wedstrijden te spelen. HCRB hoopt dat buitensporten voor volwassenen, desnoods weer in kleine groepjes, snel weer mogelijk is.

Agenda

28-11 warming-up ZAALHOCKEY
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast