header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Competitie

HOCKEY 7's

Nieuws afbeelding 30-5-2021 Vorig seizoen is de Hockey7 competitie gestart in Zuid Holland in de regio’s Den Haag en Rotterdam. De deelnemende teams en verenigingen zijn erg enthousiast over deze vorm van hockey! Zodra we weer in competitieverband mogen hockeyen zal de KNHB ook Hockey7 weer op gaan starten. Het seizoen is ingedeeld in vier blokken; herfstblok, winterblok, lenteblok en zomerblok. Teams kunnen elke periode aanhaken maar ook een periode overslaan als dat zo uitkomt.

 

In Utrecht en omgeving wordt al enkele jaren een Hockey7’s competitie georganiseerd door de verenigingen en de KNHB. De competitie is populair en het aantal deelnemende teams en spelers blijft ieder jaar stijgen. Deze nieuwe competitie vorm komt tegemoet aan de wensen van fanatieke hockeyers die niet elk weekend willen hockeyen, maar wel graag competitie spelen. De doelgroep die de KNHB voor ogen heeft zijn hockeyers vanaf 30 jaar. Dit kunnen oud-leden zijn, maar ook leden die graag een andere vorm van hockey willen spelen of het erbij doen (naast de zondagcompetitie). Ook zien we dat er vanuit de groep Trimhockeyers vraag is naar deze vorm. Daarom kent de competitie een flexibelere vorm.

 

Onderstaand een vereniging aan het woord waar men al deelneemt aan de Hockey7 competitie in Midden Nederland:

 

"Sevens hockey is ideaal voor hockeyers die sportief bezig zijn op hun eigen niveau willen combineren met gezelligheid. Eens per 2 weken ga je op vrijdagavond met je team op pad naar de locatie van de wedstrijden om lekker samen te hockeyen. Je speelt 2 wedstrijdjes van elk 25 minuten tegen een ander team van dezelfde sexe. Je speelt 7 tegen 7 op een half veld zonder keeper, dus met een vliegende keep. Vooraf maak je afspraken met de tegenstander, want er is geen scheidsrechter. Na afloop tovert het gastteam zich altijd om in een ware gastvrouw/-heer met hapjes en een muziekje in het clubhuis. Alle teams die gespeeld hebben drinken nog een paar drankjes. De avonden zijn altijd geslaagd, zowel sportief als qua gezelligheid. Sevens groeit hard in District Midden, een club als Voordaan heeft inmiddels 9 Sevens teams (5 Dames teams en 4 Heren teams) en ook bij andere clubs in het district groeit het hard. Een seizoen bestaat uit 4 blokken van 4 of 5 rondes, waarna teams opnieuw in poules ingedeeld worden. Helaas ligt door Corona ook Sevens nu even stil, we kijken uit naar de start van het nieuwe blok na de zomer.

 

En op Hockey.nl is tevens een artikel geplaatst over Trimhockey en Hockey7, klik hier.

 

Over Hockey7

De wedstrijden worden (normaal gesproken) binnen een blok van 3 maanden, om de week op een doordeweekse avond (5 speelavonden), gespeeld. Per avond speel je 2 wedstrijden van 25 minuten per wedstrijd. De spelregels van Hockey7 zijn anders dan tijdens de reguliere competities.

De speeldagen zijn voornamelijk op vrijdagavond

 


De uitgangspunten zijn:

  • vaste teams van 7 tegen 7: alleen heren, alleen dames of gemengde teams;
  • spelen volgens de zaalregels (niet slaan, niet hoog spelen, alleen hoog pushen op doel);
  • 1x in de 2 weken;
  • De poule speelt in zijn geheel op 1 vereniging per avond. Elke vereniging is zo een avond per periode de thuisspelende vereniging;
  • Er wordt in 4 periodes gespeeld, najaar, winter, voorjaar en zomer. Elke periode kunnen er teams aanhaken. Teams kunnen er ook voor kiezen om een periode niet mee te doen;
  • Er wordt gespeeld op een half veld zonder keeper en zonder scheidsrechters.

 

 

Mochten je interesse hebben in Hockey7 dan horen we dat graag! En het liefst ruim voor 25 juni want daarna moeten de teams worden aangemeld bij de bond voor het eerste blok.

Inmiddels is er al één dames team wat zich heeft aangemeld vanuit HCRB. We hopen natuurlijk op meer teams; een herenteam en wellicht een gemengd team!!


Dus bespreek het eens binnen je team, trimgroep, vriendengroep of meld je gewoon aan door een email te sturen naar [email protected]


namens de commissie hockey,Bastiaan Boetes

Agenda

29-9 CS online examen
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast