header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

HCRB KAMPIOENEN

Nieuws afbeelding 26-5-2012

Een groot aantal jeugdteams zijn kampioen geworden. Meisjes A1, A2, B2, B3, C1, D1, D3 en Jongens B2 en D2 en hopelijk komen er op 2 juni nog een aantal bij.

MA1:

Fysiotherapie Hartog en van Keulen uit Reeuwijk en van Dam Brillen uit Bodegraven ,sponsoren van HCRB Meisjes A1, feliciteren het meidenteam met het behalen van het kampioenschap in de 2e klasse. Afgelopen zaterdag 19 mei is het team gehuldigd door voorzitter Lejo Bekker.

Boven vlnr : Sophie Schimmel, Amber Verhaar, Lize Boers, Pieter Boers ( coach), Merel de Koning, Nady Majoor, Anne van Vulpen, Karlijn van der Heijden.

Onder vlnr : Floor Bak, Jozefien Voorhuis, Lonneke van Keulen, Arlet Ludgert, Kim Wever, Sophie Schmeets, Carmen de Vries.

Afwezig : Lois Swart en Martijn Voorhuis ( coach )

MA2:


MB2:MB3:

Het is meer dan verdiend en in zeer lastige omstandigheden, en toch 5-1 winnen van een bij vlagen gevaarlijke tegenstander. De dames die hebben gescoord: fantastisch! Daarmee een felicitatie aan het hele team. Want elke keer weer is het dankzij het hele team dat er gescoord kan worden en omgekeerd dat er nauwelijks een doelpunt ingaat. Hun keeper Emma, die eigenlijk pas dit seizoen is begonnen met keepen, heeft zich snel ontwikkeld tot een echte keeper! Ze heeft in op die zaterdag een aantal spectaculaire reddingen gemaakt.


MC1:

Van onze verslaggever in Reeuwijk:

Hockynieuws: MC1 is in de afgelopen thuiswedstrijd, zaterdag 19 mei jl. kampioen geworden. Dit is gebeurd in de één na laatste wedstrijd tegen de nummer drie van decompetitie, Dordrecht.

Uitslag: 6-3. Hierdoor is het voor de nummer 2 (Westland) niet meer mogelijk de achterstand op de Reeuwijks/Bodegraafse meisjes in te halen.


Van onze verslaggever in Reeuwijk:

Gevraagd aan een van de vaste supporters:

Verslaggever: Wat is nu het unieke aan dit kampioenschap?

Supporter: Ja daar vraagt u me wat, heeft u een uurtje?

Verslaggever: Nou nee, kunt u het niet even kort samenvatten zo'n Kampioenschap.

Supporter: Nou kijk, in het begin was er directdruk van Dordrecht op de goal.

Onze keepster moest al gauw een bal uit de bovenhoek halen. Dat begon lekker.Je bent natuurlijk wel gelijk bij hé. Dit gingen ze niet kado krijgen.

Verslaggever: Zo, schrikken zeg. Hoe gingen ze ermee om?

Supporter: Ja, weet je, mag ik je zeggen?

Verslaggever: Eh, ga nu verder....

Supporter: Ik mag wel zeggen, ik ken ze natuurlijk van dichtbij, je leest het aan hun gezichten. Jemig 2e in de voorcompetitie, 2e in de zaal.Niet nog een keer hé.

Verslaggever: U heeft ze wel heel erg gevolgd.

Nou jaze hadden me u ook aangwezen, bij die moet je zijn.

Dus die tweede plek dreigde weer....

Supporter: Maar ja ik had er het volste vertrouwen in die meiden. Inside information hé,de coaches en trainster hadden me ook toe vertrouwd. "Ik citeer: Ze zijn niet meer te stoppen".

Verslaggever: Het resultaat mag er zijn. Mag ik u feliciteren.

Supporter: Natuurlijk, dank u. Als u het goed vindt ga ik het nu even vieren..... Hé meiden, top gespeeld !

 

De krant wil nog graag even de namen kwijt: Pien Barnas, Jip Borm, Marieke Bosman, Ella Buis, Dinja van Dam, Anne Floor van der Heide, Britt de Jong, Anouk van Loon,Julia Nohlen, Guusje de Rijk, Tess Siero, Katinka Sterk, Sophie van der Werff, Wijke Zimmerman.


MD1:

Na alle (buiten) wedstrijden gewonnen te hebben dit seizoen zijn Meisjes MD1 afgelopen zaterdag met een overwinning van 10-2 op Spirit

kampioen geworden!

Boven vlnr: Isabel, Chiara, Eva, Marloes, Jhelisa, Merel, Sophie

Beneden vlnr: Frederique, Femke, Maaike, Jolien, Anouk

Liggend: Christel


MD3:

Meisjes D3, dubbel en dwars kampioen!
Na het winnen van de herfstcompetitie, en zelfs zaalhockeycompetitie (wat al een prestatie op zich is als je bijna ongetraind hieraan begint tegen tegenstanders die dat al meerdere keren hadden gedaan) bleef er nog maar een uitdaging over: ook voor de reguliere competitie kampioen worden. En dat heeft MD3 gedaan afgelopen weekend dubbel en dwars gedaan. De kampioenswedstrijd hebben we gewonnen zoals we elke wedstrijd spelen: 2 keer 35 minuten te blijven gaan voor het doelpunt.... En dan win je ook de deze wedstrijd met 18-0!

JB2:

JB2 is ook op zaterdag 12 mei j.l. officieel kampioen geworden. Alle 11 wedstrijden zijn gewonnen, waarvan 9 zonder tegendoelpunten (doelsaldo 93 voor, 3 tegen). Met nog twee wedstrijden te gaan, zijn onze jongens niet meer in te halen. De voorsprong bedraagt 11 punten.

JD2:

JD-2 kampioen door te winnen van de nummer 2.

Na een monster score 12 mei tegen Ring Pass waar het doelsaldo flink in de plus was geworden voor JD-2 moesten we met drie punten voorsprong tegen de overgebleven concurent in de poule "Berkel", onze een na laatste wedstrijd spelen. Bij winst waren we kampioen en bij iedere andere uitslag moesten we wachten tot 2 juni.

Na een goed ontbijt met het hele team en ouders gingen we vol goede moet richting Berkel. De team bespreking was kort want iedereen had het vertrouwen dat het niet meer mis kon gaan.

De wedstrijd was pittig voor ons moesten er hard voor knokken de ballen in het doel te krijgen. Na een minuut of 15 scoorde Berkel het 1e doelpunt. We lieten de moed uiteraaard niet zakken en al snel werd het 1-1. en jawel ook 1-2 net voor de rust. In de rust nog weer een laatste opkikkers voor de jongens en gingen ze er weer tegenaan. Toen kwam ook nog een 3e doelpunt uit een super aanval. Op het bord waar de tijd te zien dus met nog een seconde of 10 te gaan gingen we allemaal aftellen. En ja hoor De wedstrijd was gewonnen en hoe? Er moest hard gewerkt worden door alle jongens van D2en de uitslag was echt verdiend. Een feestje op het veld. En daarna snel richtingReeuwijk. Om daar al toeterend aan te komen en allemaal rennend het terrein op. De voorzitter was aanwezig en de jongens werden toegesproken en kregen allen een medaille en iets lekkers. Als afsluiting werd de coach nog even door alle jongens met kleding en al onder de douche gezet want dat was hun beloofd. Worden jullie kampioen danmogen jullie mij onder de douche zetten. Trots zijn we allemaal op jullie. We gaan er 2 juni nog een leuke wedstrijd van maken. Jullie zijn een super team.

Groetjes Michiel, Niels en Frans.

Agenda

16-10 HERFSTVAKANTIE SCHOLEN
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast