header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten

STUDEREN EN HOCKEYEN IN DE VS

Nieuws afbeelding 31-5-2012
Laat je spotten voor een hockeybeurs op een Amerikaanse universiteit!
Op zondag 10 juni 2012 wordt op Hockeyclub Cartouche in Leidschendam een 'Go USA Field Hockey Showcase' georganiseerd. Tijdens deze dag kun je je laten spotten voor een mogelijke hockey- en/of studiebeurs in de Verenigde Staten. Als je plannen hebt om daar te gaan hockeyen en studeren dan is deze dag een goede voorbereiding om je kansen op aaname te vergroten. Aanmelden kan nog. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

Showcase: Studeren en Hockeyen in de Verenigde Staten
Voor veel jonge meiden (op Amerikaanse universiteiten is geen jongenshockey) is het een ideaal om hun favoriete sport te kunnen combineren met hun studie. Hoe regel je dit goed en tijdig? Hoe krijg je een beurs? College hockey in de VS wordt gereguleerd door sportbond NCAA waarvan alle paar honderd hockeyende universiteiten lid zijn en opgedeeld in 3 verschillende competities. De meeste hockeysters krijgen een gedeeltelijke of gehele beurs als lid van het varsity team. Universiteiten geven ook beurzen op basis van studieresultaten en eventueel de financiele situatie van ouders. Een volledige beurs voorziet doorgaans in collegegeld, wonen, eten, boeken, deelname aan sport en alles wat daarbij hoort en sommige verzekeringen.

Waarom deze showcase? 
UStudy organiseert de showcase op 10 juni op Cartouche. UStudy, hét Nederlands adviesbureau voor studie in de VS met kantoor in Voorburg, begeleidt jaarlijks vele (sport)studenten naar de VS. UStudy wordt regelmatig door Amerikaanse hockey coaches benaderd voor teams op diverse niveaus. Zij selecteren speelsters in een vroeg stadium, soms al twee jaar tevoren: in dat stadium zijn nog veel sportbeurzen te vergeven. Door mee te doen aan de showcase vergroot je je kansen om te kunnen hockeyen en studeren in de Verenigde Staten.
De showcase wordt geleid door de Nederlander Daan Polders, voormalig coach bij diverse top universiteiten (Wake Forest University, Michigan State University en University of Delaware). Tijdens de showcase zijn ook Amerikaanse college coaches aanwezig om spelers voor hun team te evalueren.
Programma Showcase
De kosten voor dit unieke evenement bedragen 150 euro per persoon. 

Tijdens de showcase:
1. neem je deel aan de clinics en wedstrijden 
2. neem je deel aan het seminar 'Getting into college in the US'. Na het seminar weet je ondermeer: welk niveau je moet hebben om in aanmerking te komen voor een varsity team, wat je huidige hockeyniveau is vergeleken met dat op Amerikaanse universiteiten, wat de Amerikaanse coachingsstijl inhoudt, welk soort beurzen je kuntkrijgen, hoe lang je verblijf moet zijn, hoet je coaches moet benaderen, welke stappen je nu moet nemen voor de beste plaatsing, etc. 
3. Kunnen je ouders een persoonlijk adviesgespek hebben met de studie adviseur van UStudy
Na de showcase:
4. ontvang je schriftelijke evaluatie van je individuele sterktes en vaardigheden
5. ontvang je een dvd van de getoonde vaardigheden en gespeelde wedstrijdenspelersif
6. wordt al je spelersinformatie naar coaches in de VS gestuurd en kun je door hen rechtstreeks benaderd worden om voor hun team te komen spelen

Aanmelden:
Hockeysters tussen de 13-25 jaar kunnen meedoen, ongeacht hockeyniveau en studieresultaten.  
Meer informatie staat in de bijgevoegde flyer. Aanmelding via het online formulier via de website van UStudy: www.ustudy.eu
Meer informatie: [email protected], tel. 070 ? 385 1473

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast