header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Training en Techniek

ZAALHOCKEY

Nieuws afbeelding 26-9-2012
De zaalhockey competitie is in de winterstop (van begin december 2012 tot eind februari 2013). In het programma is de zaterdagochtend standaard gereserveerd en ingedeeld voor de Jongste Jeugd teams (alleen E8). Zondags spelen alleen Jeugdelftallen en Senioren (een enkele een uitzondering daargelaten). Aan zaalhockey zitten extra kosten verbonden voor zaalhuur, inschrijving KNHB, balken, etc. Tijdens de laatste Algemene Leden Vergadering van de HCRB in mei 2012 is besloten aan de deelnemers van zaalhockey 40 euro op jaarbasis per kind te vragen. Aan de coaches de vraag om te inventariseren wie mee doet met zaalhockey wegens inning van de kosten.

Alle teams in de jeugd en de E8-tallen van de Jongste Jeugd zijn ingeschreven voor de zaalhockeycompetitie. Een team mag met 6 man/vrouw (5 spelers en 1 keeper) in het veld staan en er mogen maximaal 12 spelers op het wedstrijdformulier staan.
Voor het zaalhockey heb je een zaalhockeystick nodig. Vele (bijna alle) halbeheerders weigeren veldhockeysticks, omdat hier zand in zit en splinters. Hun vloeren zouden kunnen beschadigen. Zaalhockeysticks zijn niet zo duur. Kunstgrasschoenen zijn verboden, gewone gymschoenen (schoon en geen zwarte zolen, want die geven af) zijn voldoende.
Scheidsrechters dienen zelf geregeld te worden. Voor de E8 mag een ouder fluiten en is niet iemand nodig moet een clubscheidsrechterskaart, Voor het begin van het zaalhockey organiseren wij een coachavond zaalhockey, waarbij ook alle in en outs van het zaalhockey worden doorgenomen, de blanco wedstrijdformulieren worden uitgereikt en de spelregels (vooral verschillen tussen veld en zaalhockey) worden toegelicht. Zaalruimte huren is een kostbare zaak, daarom heeft HCRB verleden jaar zaalhockeybalken gekocht. Deze leggen we op het veld, zodat hier de veld zaalhockeytrainingen kunnen worden gegeven.
 
Vrijdagavond 7 december wordt op locatie Reeuwijk een zaalhockey stuif-in gehouden met een hapje en een drankje. Tegelijk houden we wat onderlinge wedstrijdjes op het veld met de balken.

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast