header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Nieuwsbrief oktober 2009

27-10-2009

HCR NIEUWS

 
 
Samenwerking met Bodegraven
Sinds vorig seizoen praten de besturen van HCR en Bodegraven regelmatig over vormen van samenwerking. Dit seizoen begint die samenwerking steeds meer handen en voeten te krijgen: de jongste jeugd wordt getraind door Rutger Mauritz, trainer van Bodegraven. Ook kunnen we na de herfstvakantie een tweede Damesteam verwelkomen: Dames 2, samengesteld uit dames van beide clubs. Veteranen A van Bodegraven is met het wegvallen van hun Dames 1 het enige zondagteam van Bodegraven. Het team heeft daarom gevraagd de thuiswedstrijden op ons complex te mogen spelen. Beide besturen zijn hiermee akkoord. Bij de jeugd zijn we dit seizoen gestart met een gecombineerd jongens D team. In het begin was het nog even wennen maar na het eerste deel van de competitie draait het team alsof het al jaren bij elkaar is! De overwinnin gen zijn daar mede het bewijs van.
 
Geslaagden scheidsrechtersexamen
We kunnen weer 11 nieuwe scheidsrechters aan ons bestand toevoegen. De volgende leden hebben het examen met succes afgelegd:
Sarah van der Laan
Bob Swart
Georgette Swart
Claudia Lucassen
Carmen de Vries
Danny van Amstel
Maxime Velzeboer
Arlet Lutgert
Ernst Lutgert
Kimberly Heikoop
Frank de Keijzer
Belle Dielwart
Allemaal van harte gefeliciteerd en tot ziens op het veld!
 
Ouders F-jes opgelet!
Voor de thuisspelende F-teams zoeken wij spelbegeleiders. Wij denken daarbij vooral aan ouders van F-spelers. Hockeyervaring of scheidsrechterskaart is absoluut niet vereist. De regels die horen bij de 3-tallen waarin de F-jes spelen zijn terug te vinden op onze website. Verder gaat het er bij deze beginnende hockeyers vooral om dat zij inzicht krijgen in het spelletje, dat het niet handig is om de bal van je eigen team af te pakken en dat je niet met z'n drieen op 1 m2 hoeft te staan. Regels als afhouden en shoot worden nog niet toegepast omdat dit het spel grotendeels zou lamleggen. Daarnaast is het belangrijk dat de uitslag zoveel mogelijk in evenwicht is, dus een team met duidelijk overwicht krijgt de opdracht om eerst drie keer over te spelen voordat het mag scoren. Ouders: meldt u meteen aan bij Paul van der Zweep ([email protected]). Geef daarbij het team van uw eigen kind door zodat u ingedeeld kunt worden bij de wedstrijden van uw kind. Ook hier geldt: hoe meer ouders meedoen, hoe minder vaak u aan de bak hoeft!
 
Contributie
Afgelopen week zijn alle contributienota┬┤s via de mail verstuurd. Degenen die hebben aangegeven dat automatisch geincasseerd kan worden, zullen rond 26 oktober a.s. op de door hen aangegeven rekening worden belast met de contributie bedragen. Van de anderen wordt gevraagd de bedragen binnen 14 dagen na factuurdatum over te maken op rekeningnummer 1138.27.97 t.n.v. Hockeyclub Reeuwijk. Betaal dus snel ter voorkoming van extra werk en kosten! De contribute wordt berekend per lid en op die manier gefactureerd en/of geincasseerd.
 
Overgang naar LISA
Sinds september zijn we over op een nieuw (leden)administratiesysteem: LISA. Inmiddels is 95% van de data goed overgezet. De overige 5% wordt handmatig gecontroleerd en ingevoerd. Van de leden vragen wij om zelf te controleren of het 06-nummer en e-mailadres (juist) zijn. Als dit niet het geval is kun je zelf je gegevens aanpassen. Hiervoor ga je als volgt te werk:

Log in met de code en wachtwoord dat je enige tijd geleden hebt ontvangen (indien je het wachtwoord gewijzigd hebt, gebruik je uiteraard het gewijzigd wachtwoord). Na inloggen zie je aan de linkerzijde een menu met op de vierde positie de rubriek instellingen. Indien je deze aanklikt verschijnen de instellingen voor je profiel en tevens de mogelijkheid het mobiele nummer in te voeren en de e-mailadressen te wijzigen.


Mocht je jezelf niet terug kunnen vinden in LISA, stuur dan een mail naar [email protected]Ook als je nog geen login code hebt ontvangen kun je dat via dit mailadres kenbaar maken.
 
KNHB-boetes 1
Helaas komt het wel eens voor dat een speler tijdens een wedstrijd een gele of rode kaart krijgt. Terecht of niet, de KNHB beboet deze kaarten met 12,50 euro. Deze boete wordt voortaan door de club verhaald op de speler die de kaart heeft gekregen.
 
KNHB-boetes 2
Ook het foutief invullen of te laat inleveren van het wedstrijdformulier levert een boete op: in september zijn 15 formulieren door de KNHB beboet! Let er dus op dat je het formulier goed en volledig invult en dat je het ruim op tijd inlevert bij het wedstrijdsecretariaat!
 
Midwintercompetitie
Om de lange winterstop te overbruggen doen alle jeugdteams mee aan de midwintercompetitie. Deze vindt plaats in januari/februari. Uitzondering hierop is jongens B1: zij gaan als proef zaalhockey spelen. Voor de heren seniorenteams (m.u.v. Heren 1) wordt in de wintermaanden een interne competitie georganiseerd.
 
Geboren: de Smurfen!
Na de herfstvakantie beginnen we een proef met een klein groepje 5-jarige n, smurfen. Het gaat hierbij met name om broertjes en zusjes van oudere hockeyers die al jaren langs de lijn staan te popelen om zelf mee te kunnen doen. De training wordt gegeven door Peggy van Loon en vindt plaats op zaterdagochtend van 9.15 tot 10.15 uur. Aan het eind van het seizoen evalueren we deze proef en kijken we of het smurfenhockey volgend seizoen doorgezet wordt. Omdat het om een klein groepje gaat zit het inmiddels al vol.
 
Algemene ledenvergadering
Op 24 november a.s. is er weer een algemene ledenvergadering. De agenda wordt voor 1 november op de site geplaatst. Wij nodigen iedereen alvast van harte uit!
 
 
Met vriendelijke groeten,
 
Het bestuur

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast