header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Trimhockey

SPELREGELWIJZIGING EIGEN DOELPUNT

Nieuws afbeelding 19-3-2014

'Eigen doelpunt' m.i.v. 1 februari 2014 afgeschaft

Op 25 november 2013. heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH) haar leden geïnformeerd dat met ingang van 1 februari 2014 het experiment met het ‘eigen doelpunt' niet langer zal worden toegepast. Dit betekent dat ook tijdens de aankomende Rabobank Hockey World Cup 2014, die van 31 mei tot en met 15 juni 2014 in Den Haag zal plaatsvinden, zonder het ‘eigen doelpunt' wordt gespeeld. In navolging van dit besluit, zal ook de KNHB per 1 februari 2014 aanstaande de regel voor alle klassen afschaffen.
 
De FIH heeft haar besluit genomen naar aanleiding van een inventarisatie onder verschillende betrokkenen, waarbij zowel bonden, spelers, scheidsrechters, coaches als officials zijn gehoord. Er is geconcludeerd dat de regel spelers zou kunnen aanmoedigen tot het hard en blind slaan van de bal in de cirkel, wat volgens de FIH leidt tot gevaarlijke spelsituaties.
 
We gaan dus weer terug naar de "oude” ABCD-regel:

A = Als een Aanvaller,

B = de Bal

C = in de Cirkel

D = geheel over de Doellijn speelt, is het een geldig DOELPUNT.

(ook als hij nog door een verdediger wordt aangeraakt).

Het verschil met de oude situatie zit hem in het feit dat een aanvaller hem in de cirkel moet hebben gebracht of aangeraakt of geslagen op doel, etc.
 
Succes, Commissie Arbitrage
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast