header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Intentieverklaring tot fusie met MHCB getekend

Nieuws afbeelding 20-12-2009

Hockeyclub Reeuwijk en Mixed Hockeyclub Bodegraven

 

ondertekenen intentieverklaring voor oprichting nieuwe club

 

 

Op dinsdagavond 15 december 2009 ondertekenden de voorzitters van de Mixed Hockeyclub Bodegraven en van de Hockeyclub Reeuwijk een gezamenlijke intentieverklaring. Daarbij waren van beide verenigingen de meeste bestuursleden aanwezig. Ondertekening van deze intentie moet worden gezien als een eerste stap van beide hockeybesturen in de richting van de oprichting van een nieuwe vereniging, waarin beide bestaande clubs zullen opgaan.

 

De ondertekening was het logische vervolg op de besprekingen in de Algemene Ledenvergaderingen van beide clubs. Voor de MHCB was dat op 29 september en voor HCR op 24 november. In beide vergaderingen gaven de leden de besturen toestemming om een fusie voor te bereiden. De leden stemden daarmee in, omdat duidelijk was geworden dat een grotere vereniging meer slagkracht maken kan, als het gaat om de ontwikkeling van het hockey. Vooral de jeugdelftallen zullen daarvan gaan profiteren. In de samenwerking tussen beide clubs in het afgelopen jaar is al gebleken dat daardoor winst te behalen is.

 

De bedoeling is dat beide clubs het seizoen 2010 - 2011 ingaan onder de vlag en kleuren van een nieuw op te richten vereniging. Dat betekent dat het volgende seizoen alle teams van beide clubs in de competitie zullen uitkomen onder de naam van de nieuwe club. Daarvoor is nodig dat medio april – mei 2010 de nieuwe vereniging is aangemeld bij de KNHB en het district Zuid-Holland. Vertegenwoordigers daarvan zijn bij het fusieproces betrokken.

 

Wanneer de juridische voorbereidingen daarvoor getroffen zijn zullen de besturen van beide clubs de ledenvergaderingen informeren en vragen om positieve besluitvorming. Dat zal in het voorjaar plaatsvinden.

 

Inmiddels wordt gewerkt aan het samenstellen van een gezamenlijk plan van aanpak voor de oprichting van de nieuwe vereniging en opheffing van de bestaande clubs. In dat plan van aanpak komen allerlei juridische en financiële zaken aan de orde, evenals allerlei andere formaliteiten die daarmee samenhangen. Na vaststelling ervan door beide besturen zal de uitvoering in gang worden gebracht. Daarbij zal zeker ook een beroep worden gedaan op deskundigheid die leden en ouders van jeugdleden bezitten.

 

Overigens zullen de beide speellocaties, die aan de Reeuwijkse Houtwal en die aan de Grutto, voorlopig gewoon in gebruik blijven,

 

De media zullen kort na de jaarwisseling over de plannen van beide clubs worden geïnformeerd. Direct daarna zullen de voorzitters van beide clubs de leden verder inhoudelijk informeren over de plannen die in de maak zijn. Dat zal gebeuren in de Nieuwjaarsrecepties van beide clubs. Die van MHCB is op zaterdag, 9 januari 2010 om 16.00 uur in het clubhuis aan de Grutto. De Nieuwjaarsreceptie van HCR is op zondag 10 januari om 16.00 uur in het clubhuis aan de Reeuwijkse Houtwal.

 

De besturen van beide clubs hopen daar vele leden, ouders van jeugdleden en andere belangstellenden te ontmoeten en met hen in gesprek te zijn over de voornemens en plannen.

 

Namens de besturen van de HCR en de MHCB,

 

Lejo Bekker, voorzitter

 

Arie Verhaar, voorzitter

Bijlage
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast