header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

FILMPJE! DAMES 1 KAMPIOEN

Nieuws afbeelding 13-5-2015
Bekijk hier de film van de kampioenswedstrijd van Dames 1:(Foto Amanda van der Koogh)

Verslag van de wedstrijd:

HCRB Dames 1 kampioen!

Zondag 10 mei was het eindelijk zo ver: de kampioenswedstrijd van Dames 1! Ondanks dat het kampioenschap al zo goed als zeker was, zaten de meesten toch met gespannen gezichten bij de voorbespreking. Coach Hans de Wit legde duidelijk uit volgens welke tactieken er vandaag gehockeyd moest worden. Daarnaast mochten de dames zich niet laten afleiden door alle camera’s om hen heen en moest het vooral een gezellige dag gaan worden. Met het mooie weer en de vele toeschouwers langs de lijn, zou dat laatste zeker wel goedkomen.

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd zat Dames 1 er bovenop. Groen-Geel bereikte nauwelijks de cirkel en was weinig in bezit van de bal. Na een aantal kansen van HCRB maakte Marieke Bosman het 1e doelpunt. Goed samenspel en mooie driehoekjes zorgden kort daarna voor het 2e doelpunt, wederom gemaakt door Marieke Bosman. Dames 1 zat er lekker in en hield zich aan de afgesproken tactieken, waardoor Groen-Geel amper de kans kreeg om te scoren. De stand werd op 3-0 gebracht door een doelpunt van Inge Veelenturf. Tegen het einde van de eerste helft kreeg HCRB nog een aantal strafcorners, waarvan er 2 goed werden benut door Ellen Boes. Met een stand van 5-0 gingen de teams de rust in.

Coach Hans de Wit en trainer Ernst Greweldinger waren op enkele verbeterpunten na, tevreden over hoe er in de eerste helft gespeeld werd. Na wat bemoedigende woorden begon de tweede helft.

In de tweede helft werd Groen-Geel iets gevaarlijker en kwam wat vaker in de cirkel van HCRB. Gelukkig hield de verdediging alles goed tegen. HCRB creëerde veel kansen, helaas kwamen sommige voorzetten net niet aan of werden niet afgemaakt. Marieke Bosman wist met een paar mooie acties toch nog 2 ballen in het doel te tikken. Vervolgens kreeg Groen-Geel een aantal strafcorners waaruit ze helaas een doelpunt wisten te slepen. Als laatste sloeg Inge Veelenturf de bal vanaf de kop in het doel, wat de eindstand op 8-1 bracht.

Het welverdiende kampioenschap van Dames 1 werd na de wedstrijd goed gevierd met champagne, taart, bloemen en natuurlijk de beker. De officiële huldiging van Dames 1 en de andere kampioenen van HCRB zal plaatsvinden op het lustrumfeest op 13 juni.  Met nog 3 wedstrijden te gaan kijkt het team alvast uit naar het volgende seizoen, waarin ze waarschijnlijk een klasse hoger zullen spelen.

Er is een videocompilatie gemaakt van de wedstrijd, die ieder oneven uur te zien is op RTV Bodegraven. 


Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast