header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten

VOG VERPLICHT

Nieuws afbeelding 16-7-2015  

In navolging van andere verenigingen gaat ook HCRB vragen om een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan alle trainers en coaches van 18 jaar en ouder. 


Ook HCRB heeft besloten zich aan te sluiten bij het beleid van de hockeybond. Dit is vastgelegd in het Beleid Sociale Veiligheid dat op 2 juni jl in de Algemene Leden Vergadering van HCRB is vastgesteld.


Een VOG is een verklaring van het ministerie van Veiligheid en Justitie waaruit blijkt dat het gedrag uit het verleden van een persoon geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel, bijvoorbeeld training geven aan jeugdleden. De VOG wordt ook wel een verklaring van goed gedrag genoemd. 


Met dank aan NOC*NSF is het voor verenigingen mogelijk om de VOG gratis aan te vragen via een speciale website. 

Ben jij komend seizoen trainer of coach van een jeugdteam? Dan ontvang je binnenkort een email met daarin de uitnodiging en de instructies hoe jij gratis en digitaal de VOG kan verstrekken aan HCRB. Je hoeft nu dus nog niks te doen.


Voor meer informatie:  http://www.nocnsf.nl/vog


Het beleid Sociale Veiligheid lees je hier: 

http://www.hcrb.nl/files/library/beleid%20grensoverschrijdend%20gedrag%20en%20aanvragen%20verklaring%20omtrent%20gedrag%20vastgesteld%20alv%20juni%202015.pdf


Tot slot: het invoeren van een VOG is geen kwestie van wantrouwen, maar een extra signaal dat we een veilig sportklimaat voor  kinderen/jongeren en kwetsbare groepen binnen HCRB serieus nemen.

 

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast