header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Competitie

POULE INDELING

Nieuws afbeelding 19-10-2017

Voorlopige poule-indeling bekend


De voorlopige poule indeling is alvast bekend geworden de wedstrijdindeling zal zo snel mogelijk volgen op de KNHB website en onze eigen website.

Deze poule indeling heeft plaatsgevonden op basis van de resultaten van de voorcompetitie. Met behulp van ons softwareprogramma "rating" zijn de klasse waarin werd gespeeld, de positie op de ranglijst, het aantal behaalde punten en het doelsaldo gewogen. Hiermee kunnen wij op een redelijk objectieve wijze bepalen hoe de verschillende teams zich ten opzichte van elkaar verhouden. Hierna zijn de teams welke vergelijkbaar hebben gepresteerd in de voorcompetitie (met een vergelijkbare rating) bij elkaar in een poule geplaatst. Hierbij is wel een reistijd correctie toegepast tussen de naastliggende poules binnen een klasse. Door deze zgn verticale indeling kun je binnen een klasse stellen dat de eerste poule sterker is dan de laatste poule. Tevens is de laatste poule in een klasse nagenoeg vergelijkbaar met de eerste poule uit een volgende klasse.

 

Elk team zit dus altijd in een poule met andere teams welke vergelijkbaar hebben gepresteerd in de voorcompetitie ongeacht in welke klasse dit is!

 

Let op: Bij een indeling op basis van rating kan het voorkomen dat een nummer 1 in de poule niet naar een hogere klasse gaat of dat een nummer 6 in een poule niet naar een lagere klasse gaat. Dit wordt tevens beïnvloed omdat verschillende teams naar de Landelijke/Super of IDC competities gaan en de poules van 6 naar 8 teams gaan bij de herindeling.

 

NB Uitzondering op bovenstaande indeling is de D-categorie jongens en meisjes. Omdat deze nog een 2e herindeling in de winterstop hebben zijn deze binnen de klasse horizontaal/geslangd ingedeeld. Hierbij zijn dan binnen een klasse alle poules vergelijkbaar.

 

Zoals eerder aangegeven zullen de wedstrijden eind van de week gepubliceerd worden in Sportlink/Standenmotor.

Herfstkampioen             MB2, MB4 en MD2, JC1, JD1

Team

Na herindeling (herfst)

MA1

MA 2e Klasse

Poule D

MA2

MA 4e Klasse

Poule D

MB1

MB 2e Klasse

Poule A

MB2

MB 3e Klasse

Poule G

MB3

MB 3e Klasse

Poule J

MB4

MB 3e Klasse

Poule F

MC1

MC 2e Klasse

Poule C

MC2

MC 2e Klasse

Poule G

MC3

MC 3e Klasse

Poule K

MC4

MC 4e Klasse

Poule G

MD1

MD 2e Klasse

Poule D

MD2

MD 2e Klasse

Poule J

MD3

MD 3e Klasse

Poule L

MD4

MD 5e Klasse

Poule D

JA1

JA SubTOP

JA2

JA 3e Klasse

Poule C

JB1

JB 1e Klasse

Poule A

JB2

JB 4e Klasse

Poule A

JC1

JC 1e Klasse

Poule B

JC2

JC 3e Klasse

Poule B

JD1

JD 1e Klasse

Poule D

JD2

JD 3e Klasse

Poule C

 

Agenda

16-10 HERFSTVAKANTIE SCHOLEN
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast