header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Competitie

Afgelastingen KNHB ivm KOU

Nieuws afbeelding 16-3-2018

Update: 16 maart 2018 (12.00 uur)

De competitieleiding van de KNHB heeft op basis van de weersvoorspellingen voor het speelweekend van 17 en 18 maart 2018 het volgende besloten:

 

Zaterdag 17 maart 2018

 

Alle jongste jeugd wedstrijden zijn centraal afgelast.

De wedstrijden van 3F, 6F, 6E en 8E teams zijn afgelast. Voor de ochtend worden temperaturen onder nul verwacht en door de wind kan de gevoelstemperatuur nog verder dalen. Aangezien het hier om onze jongste jeugdleden gaat en zij over het algemeen vroeg op de dag de wedstrijden spelen, is besloten deze wedstrijden niet door te laten gaan. Dit geldt voor alle districten.

 

Voor de competitiewedstrijden van de 11-tallen geldt geen centrale afgelasting. 

Voor deze wedstrijden geldt dat het aan de thuisvereniging is om de velden te keuren, tijdig te besluiten of op het complex kan worden gespeeld en de communicatie richting de tegenstander(s)s te verzorgen.

Wij adviseren clubs en spelers om voorzorgsmaatregelen te nemen, bv. voldoende (warme) kleding aan te trekken. Klik hier voor 7 tips voor sporten bij koud weer.

 

Gezien de eerdere afgelastingen dit seizoen en de ongunstige inhaaldagen (voor 11-tallen) verzoeken wij clubs met klem om niet ’s ochtends vroeg al het hele programma van de dag te cancelen, maar meerdere keuringsmomenten te hanteren. Het is belangrijk om waar dat veilig kan, zoveel mogelijk wedstrijden te laten spelen.

 

Wij vragen verenigingen om de volgende planning te hanteren:

(denk daarbij aan de reistijd van de tegenstander en informeer de tegenstander na de keuring zo snel mogelijk)

 

 

NB. Voor wedstrijden in de Landelijke A- en B-, IDC- en Super A-/B-competities en/of topklasse district A-B-C geldt het volgende:

Indien een speelveld wordt afgekeurd, is de vereniging verplicht de wedstrijd van de Landelijke A- en B-, IDC- en Super A-/B-competities en/of topklasse district A-B-C te verzetten naar een ander op de accommodatie aanwezig wél bespeelbaar kunstgrasveld, omdat in zo’n geval wedstrijden in deze competities voorrang hebben op die in andere competities. Indien een wedstrijd onder leiding van Bondsscheidsrechters wordt afgelast, dan is de thuisclub verantwoordelijk voor het informeren van de scheidsrechters. Dat kan via de aanwijzer. De contactgegevens zijn te vinden in de aanwijzing op deKNHB-site.

 

Zondag 18 maart 2018

 

Wedstrijden worden NIET centraal afgelast.

 

Het is aan de thuisvereniging (in de Hoofdklasse in overleg met de consul) om de velden te keuren en tijdig te besluiten of op het complex kan worden gespeeld. Bij het niet beschikbaar zijn van het vooraf toegewezen veld  – bijvoorbeeld een waterveld – moet waar mogelijk uitgeweken worden naar een ander, veilig bespeelbaar (zand)veld op het complex.

 

Met vriendelijke groet,

Dennis de Lugt

Competitie-coördinator veldhockey KNHB

[email protected]

Let op nieuw nummer: T. +31(0)30-3077616

M. +31(0)6-30992689

KNHB_sep17_EMAILSIGNATURE_na23

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast