header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

Commissie Hockey zoekt versterking

Nieuws afbeelding 19-6-2018

Commissie Hockey zoekt versterking.


De afgelopen jaren heeft de commissie hockey gedraaid onder leiding van Gerrit Jan Ankoné en Gerard van Rij. Gerrit Jan heeft op de afgelopen ALV aangegeven dat hij met deze belangrijke taak gaat stoppen en is afgetreden als bestuurslid.

Er is door het bestuur besloten dat er geen directe opvulling voor de taak van Gerrit Jan binnen het bestuur zal worden gezocht, maar dat Gerard de enige commissaris hockey wordt en als zodanig binnen het bestuur verantwoordelijk wordt voor de Commissie Hockey. Er is verder besloten om deze taken niet allemaal meer bij 1 persoon te willen beleggen, maar ze te splitsen in meerdere taken zodat de tijdsbelasting binnen de perken blijft voor een ieder.


Binnen de Commissie Hockey kennen we een aantal deelgebieden. 

 • Training en Techniek
 • Materiaal
 • Wedstijdsecretariaat
 • Arbitrage


Inmiddels heeft een aantal mensen al aangeboden een deel van de taken op zich te willen nemen, maar er kan nog wel wat hulp worden gebruikt. 


De Commissie Hockey is vooral op zoek organisatorisch talent om alle zaken rondom het hockeyen te organiseren, daar heb je geen specifieke hockey technische kennis voor nodig.


Momenteel zoeken we met name voor de deelgebieden Arbitrage en Materiaal versterking. Het voert wat ver om alle taken uitvoerig te beschrijven, maar om een eerste indruk te geven komt het in grote lijnen op het volgende neer:


 • Materiaal:
  • Het verzorgen en verspreiden van de keeper spullen en andere trainingsmaterialen (Tijdsbelasting: ±1 uur per week met een piek aan het begin en eind van het seizoen).


 • Arbitrage(meerdere personen/functies gezocht)
  • Het plannen en verzorgen van de scheidsrechterscursus (dus niet zelf cursus geven) en het organiseren van de begeleiding daarvan (Tijdsbelasting: 2 keer per jaar 1 of 2 cursussen) De cursus behelst 1 cursusavond en 1 examenavond. 
  • Het geven van de scheidsrechterscursus (Tijdsbelasting: 2 keer per jaar 2 avonden)
  • Het organiseren van begeleiding van scheidsrechters (Tijdsbelasting: ± 1 uur per week)
  • Het daadwerkelijk begeleiden van beginnende scheidsrechters. Hiervoor zoeken we naar personen met didactische vaardigheden en liefst enige kennis van de regels. Meestal gaat het niet om specifieke toepassing van regels, maar meer om de houding, de positie in het veld, communicatie met de andere scheidsrechter etc. (Tijdsbelasting: 1 a 2 wedstrijden begeleiden gedurende een aantal weekend per jaar)


Natuurlijk is de Commissie Hockey niet alleen maar op zoek naar ouders van spelers/speelsters die dit zouden willen doen, maar ook oudere jeugdleden zouden zo’n taak op zich kunnen nemen. Zoals nu al op beperkte schaal gebeurt.


Als je het leuk zou vinden om een bijdrage te leveren aan één van bovenstaande taken dan kan je direct betrokken worden bij de opstart van het volgende seizoen!!(ja, ja daar wordt alweer aangewerkt). Zou je liever eerst wat meer willen weten neem dan contact op met Gerard van Rij, commissaris hockey.Namens het bestuur van HCRB

Gerard van Rij

[email protected]

0628246127

Agenda

16-10 HERFSTVAKANTIE SCHOLEN
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast