header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Competitie

BELANGRIJKE INFO

Nieuws afbeelding 19-11-2018

De zaalhockey-competitie gaat bijna beginnen!! De zaalcompetitie loopt van begin december tot eind februari. 

In deze periode worden er vrijwel elk weekend wedstrijden gespeeld zelfs in het laatste weekend van de kerstvakantie! 

Voor het begin van het zaalhockeyseizoen wordt nog een informatieavond georganiseerd, waarbij alle in en outs van het zaalhockey zullen worden besproken;

Voor de jongste jeugd is die op 22 november, 20.00u.

Voor de trainers, managers en coaches van de jeugdteams op 23 november, 19.30u.

Verder is er een kick-off zaalhockey op zondag 2 december in de Meerkoet en in de Sporthoeve voor alle teams


Wedstrijden

Een zaalhockey-wedstrijd duurt 35 minuten, zonder rust. De wedstrijden zijn kort achter elkaar gepland dus het is heel belangrijk om op tijd te starten. Er is dus geen tijd voor handshakes of andere voorbereidingen. Per wedstrijdweekend speelt een team twee wedstrijden. Dat kunnen twee wedstrijden achterelkaar zijn of met een wedstrijd er tussen.


De F en E6-tallen spelen hun wedstrijden op zaterdag, de E8-tallen ook zoveel mogelijk op zaterdag maar kunnen in voorkomende gevallen ook op zondag(ochtend) worden ingepland.

Op zondag spelen de andere jeugdelftallen en senioren, een uitzondering daargelaten. 

Let op: er zullen dus wedstrijden plaatsvinden in het gehele weekend en op soms ongebruikelijke tijden.


Zaalleiding

Bij ‘thuis’ wedstrijden heeft een team zaalleiding. Thuiswedstrijden kunnen zijn in de Meerkoet(Reeuwijk) of de Sporthoeve(Bodegraven) maar dit kan ook in een hele andere sporthal zijn. Indien het team zaalleiding heeft spelen ze twee wedstrijden met een wedstrijd ertussen. Het team moet dan zorgen voor (twee) mensen die de zaalleiding op zich nemen.  Deze dienen dan toezicht te houden, scores bij te houden, scheidsrechters te ontvangen, etc. Dit moet dus alleen tijdens die drie wedstrijden.

Zie verder: https://www.knhb.nl/app/uploads/2017/11/ZH-2017-2018-Instructie-zaalleiding.docx


Scheidsrechters:

Scheidsrechters dienen zelf geregeld te worden. Per wedstrijd moet er, vanaf de D-jeugdteams, 1 scheidsrechter mét kaart zijn. Dit geldt zowel voor de uit- als de thuiswedstrijden. De tegenstander levert de andere scheidsrechter.

De arbitragecommissie zal dus géén scheidsrechters indelen.

Voor de E-teams en F-teams heb je officieel niet iemand nodig die een scheidsrechters-kaart heeft. Uiteraard moet er wel iemand ingedeeld worden die fluit.

Via onderstaande link zijn de huidige zaal-spelregels te raadplegen.

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockeysoorten/zaalhockey#spelregels-zaalhockey


Materiaal

Voor zaalhockey heb je zaalschoenen en een zaalstick nodig, vaak is ook een zaalhockeyhandschoen prettig. Alle sporthal-beheerders weigeren veldschoenen en veldsticks!!.

In de zaal wordt ook met andere ballen gespeeld, deze ballen zijn zachter dan de veldballen en daarom ongeschikt voor buiten. Deze zaalballen(inspeelballen) worden tijdens de informatie avond uitgedeeld aan de coaches.

Keepers moeten de metalen gespen van de klompen afplakken. Er zijn ook kunststof gespen beschikbaar. In sommige zalen worden namelijk afgeplakte metalen gespen niet geaccepteerd. Voor de leguards bestaan ook nog speciale hoezen voor in de zaal. Deze zijn niet verplicht.


Teams:

Alle teams in de (jongste) jeugd zijn ingeschreven voor de zaalhockey-competitie. Een jeugdteam mag met 6 spelers (5 veldspelers en 1 keeper) in het veld staan en er mogen maar maximaal 12 spelers op het wedstrijdformulier staan. Het is dus handig om maar 12 spelers mee te nemen en de boventallige bij toerbeurt thuis te laten.


Trainingsrooster zaalhockey
Via de website is het trainingsschema vanaf nu te raadplegen. 

!!Let goed op het trainingsschema is elke week iets anders!!

Alle zaaltrainingen worden in principe verzorgd door het eigen team. Benader de huidige trainers hiervoor, mogelijk kunnen zij dit verzorgen.

Voor een aantal teams zullen indien nodig ingehuurde trainers van Hockey Entertainment ingezet worden. 

Graag horen we van de teammanagers of coaches welke trainer er geregeld is of waar eventueel nog trainers moeten worden ingedeeld. Mail dit naar [email protected]


Op zondag 2 december is er een extra trainingsuur voor alle teams in de zaal om te wennen aan het zaalhockey. Let goed op wanneer je team deze training heeft en in welke zaal(Meerkoet of Sporthoeve): https://www.hcrb.nl/site/Default.asp?option=960&t=2&pid=102


Wij beseffen dat de zaaltrainingen soms vroeger op de dag gepland zijn en dat dit lastig kan zijn, maar helaas zijn later op de avond geen zalen beschikbaar.


Trainingsrooster buiten

Dit jaar is het gelukt om veel meer zaaltrainingen te regelen dan voorgaande jaren. We hebben daarom besloten om de balken niet op het veld te leggen.
Het blijft dus mogelijk om naast de zaaltrainingen ook gewoon buiten te trainen, hiervoor zijn de huidige trainingstijden beschikbaar: https://www.hcrb.nl/site/Default.asp?option=960&t=1&pid=90


Het is niet vanzelfsprekend dat de trainers buiten doortrainen, stem dit dus af met de huidige trainer(s). Sommige trainers kunnen wellicht geen training geven (omdat zij in de zaal staan), dus overleg met spelers, trainers en coaches welke trainingen door zullen gaan en welke niet. 

GEEF DIT DOOR AAN DE COMMISSIE TRAINING&TECHNIEK ZODAT WIJ HET SCHEMA KUNNEN AANPASSEN!!

Afgelasten van de velden in verband met sneeuw of ijs vindt centraal plaats, indien mogelijk, voor 15.00 uur die dag. Houd hiervoor de website in de gaten. Gelasten de coaches of de trainers de trainingen zelf af (te koud of te weinig opkomst), dan gaarne bericht naar Commissie Training&Techniek, zodat die hiervan op de hoogte zijn([email protected])


Voorwaarden zaalhockey(training)

Teams die deelnemen aan de zaalcompetitie committeren zich aan deze voorwaarden:


  • Er wordt uitsluitend op schone zaalschoenen gesport
  • Er wordt uitsluitend met zaalsticks gewerkt, en zaalballen zullen aanwezig zijn
  • Spelers met het verkeerde materiaal worden niet toegelaten tot de training/zaal
  • De hockeybalken worden door het team zelf klaargelegd en weer opgeruimd (het gebruik van de balken is altijd verplicht!!). Let dus op als je als laatste team traint dat je de balken netjes opruimt. Ook als er volgens het schema een team na je traint en niet komt opdagen ben je als team verantwoordelijk voor het opruimen van de zaal.
  • De accommodatie wordt gebruikt zoals het hoort en weer netjes achtergelaten ( ook kleedkamers). Eventuele ontstane schade wordt verhaald op de verantwoordelijke teams
  • Ouders die in de zaal komen dragen ook zaalschoenen
  • In de zaal wordt niet gegeten, dat kan in de kantine. Drinken mag wel maar dan uit bidons.
  • Mocht een team, om welke reden dan ook, besluiten een keer niet te gaan trainen in de zaal geef dit dan minimaal 48 uur van tevoren door aan de commissaris zaalhockey; 0652458542
  • Mochten er teams zijn die, zonder zich af te melden, geen gebruik maken van het ingeroosterde uur  in de zaal, dan zal de zaalhuur voor dat uur in rekening worden gebracht bij het team!
  • De aanwezige beheerder van de SBAB is ten alle tijden bepalend
Veel succes met de zaalcompetitie!!


Commissie training&techniek en de commissie zaalhockey HCRB


Bijlage
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast