header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten

JB1 gaat rugby spelen

Nieuws afbeelding 21-11-2018

Op donderdagavond 29 november gaat HCRB Jongens B1 mee doen aan een rugbyclinic bij de rugbyclub RFC Gouda. Van 19.00 uur tot 20.30 doen zij mee met een training van hun leeftijdsgenoten: de Junioren. Lekker fysiek tegen hitshields aan beuken en tacklebags omverlopen en misschien een potje "touch”rugby” Lekker "bikkelen” met en tegen een aantal klasgenoten.

 

Waarom?

Vooral voor het plezier en de lol, maar ook om ze beter te maken. De trainer/coach van JB1 is geschoold in het Athletic Skills Model (ASM). Dit model gaat ervan uit dat je dezelfde basisbewegingen op verschillende manieren en met verschillende materialen beter kunt aanleren. Zo kun je (over)gooien met een tennisbal, handbal, rugbybal of zelfs een frisbee, waardoor je de kracht, uitvoering en snelheid iets moet aanpassen, wat de beweging steeds beter maakt. Ook slaan met een hockeystick, honkbalknuppel, tennis- of squash racket is in beweging ongeveer hetzelfde, maar "net even anders”. Hierdoor kun je dezelfde beweging steeds meer verfijnen en verbeteren, omdat je je continue moet aanpassen aan de veranderende omstandigheden. De Reverse stick (in de volksmond: linkshandige stick) waar de mannen af en toe mee trainen is daar een mooi voorbeeld van.

Daarnaast gaat het model uit dat juist andere sporten en dus andere bewegingen je ook sterker en beter maken als atleet. Juist door andere sporten te beoefenen kun je sneller, krachtiger, behendiger, leniger worden in je "eigen” sport. Zie hoeveel meer souplesse de dansers op het veld hebben, de sprinters bewegelijker zijn of hoeveel meer balans de skate- of snowboarders hebben in een wedstrijd. Zelfs de nationale selecties gaan af en toe eens judoën of rugbyen om sterker en krachtiger te worden. Naast het feit dat het erg leuk is….

 

Dus: Jongens B1 gaat rugbyen op donderdag 29 november van 19.00 uur tot 20.30 met de Junioren van RFC Gouda op de Uiterwaarseweg in Gouda. Bitje in en gaan!

 

Agenda

16-10 HERFSTVAKANTIE SCHOLEN
18-10 Herfstkamp
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast