header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten

HCRB en traject van ambitie Willibrord en Miland

Nieuws afbeelding 2-5-2019

Ambities op de basisscholen Willibrord en Miland

Vanaf februari volgden alle leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen Willibrord en Miland het "traject van de ambitie". Deze leerlijn is afgestemd op de wensen van de leerlingen en duurde 6 vrijdagmiddagen. Vanuit een eigen keuze ontdekt en ontwikkelt iedere leerling zijn eigen talenten. De keuze voor de trajecten zijn o.a. koken, EHBO, dansen, programmeren, kunst, toneel, muziek en hockey.

Bij de hockey gingen meer dan 20 leerlingen en hun trainers enthousiast aan de slag. Afgelopen vrijdag was al weer de laatste in de reeks van hockeyclinics. De kinderen kwamen van verre al enthousiast zingend en zwaaiend aan met juffrouw Ida. Met elkaar hebben we elke keer een hele leuke middag beleefd in het kader van het traject van de ambitie, verbinden van sport en onderwijs binnen de gemeente en de presentatie van Hockey Club Reeuwijk Bodegraven.

Van HCRB kregen de kinderen allemaal een bitje ter bescherming van de tanden, een keycord en een bidon. De stemming was toen helemaal optimaal. Met groot enthousiasme van de trainers Gerrit Jan Ankoné en Ernst Greweldinger van HCRB beginnen de kinderen aan de belangrijke warming up, vaak in de vorm van een tikspelletje. Daarna gingen zij aan de gang met de beginselen van de hockeysport. De kinderen pakten het steeds snel op en je zag hen groeien in hun vaardigheden en veel plezier beleven aan het spel. Ook al was het best koud, de jassen gingen toch uit omdat de kinderen het warm kregen door de inspanning. Na een aantal oefeningen en een leuke estafette wilden de leerlingen dan wel een partijtje doen!

Aan het eind werd de reeks nog nabesproken en alle kinderen inclusief de trainers waren unaniem over hun ervaring. Traject van ambitie met hockey mag volgend jaar best een vervolg krijgen.

Agenda

16-10 HERFSTVAKANTIE SCHOLEN
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast