header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Algemeen

AED instructieavonden

Nieuws afbeelding 2-10-2019

Leer snel handelen bij een hartsilstand

"Uw hulp kan het leven van een ander redden”

 

In één les kunt u de basisprincipes van reanimeren en het bedienen van een AED leren. Zo’n les wordt voor 240 mensen georganiseerd in oktober en november, 40 mensen per avond. De kosten worden betaald door Rotary Club Reeuwijk en de locatie wordt beschikbaar gesteld door Hockey Club Reeuwijk Bodegraven. 

Geïnteresseerden hebben zich kunnen inschrijven bij een stand in winkelcentrum Miereakker en tijdens Bruisend Reeuwijk. De eerste avond werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen, trainsters Cindy en Saskia (www.vivere-trainingen.nl) zijn zeer ervaren in het begeleiden van onervaren deelnemers. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de volgende avonden:

Maandag 7 oktober, woensdag 30 oktober en de maandagen 11, 18 en 25 november. Aanmelden kan via [email protected] vermeld dan dat je van HCRB bent.

HCRB heeft al een aantal jaar een AED in het clubhuis, in het bezemhok boven het vrieskistje met ijs, bereikbaar tijdens trainingen en andere activiteiten op het terrein. Voor onze leden en ouders is eerder een AED training verzorgd. Wij vinden het belangrijk dat in situaties dat elke seconde telt mensen ook daadwerkelijk snel kunnen helpen. Daarom werkt de club graag mee aan dit initiatief waarbij 240 mensen zich de basisprincipes eigen maken.

Het Rode Kruis constateerde dat er een hoge drempel bestaat om een AED te gebruiken. Men denkt helaas te vaak dat je een reanimatie-diploma moet hebben om te helpen. Integendeel, je kunt alvast helpen als de instructies van de 112 meldkamer via de telefoon en de gesproken instructies van de AED worden gevolgd. Dat is wat alle deelnemers kunnen bevestigen.

Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast