header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Arbitrage

Scheidsrechters kaart halen?

Nieuws afbeelding 21-10-2019 Alle wedstrijden op het veld vanaf de D-jeugd moeten worden gefloten door gediplomeerde (club)scheidsrechters. Dit betekent dat er elk weekend veel scheidsrechters moeten worden ingedeeld. Oudere jeugdspelers die een scheidsrechterskaart hebben(verplicht vanaf 16 jaar) kunnen jongere jeugdteams fluiten. Oudere jeugdteams moeten echter vrijwel altijd door volwassen scheidsrechters gefloten worden. 

Om er nu voor te zorgen dat het aantal volwassen scheidsrechters binnen onze vereniging stijgt willen we aan ouders, die nog geen scheidsrechterskaart hebben,  vragen of zij deel willen nemen aan deze korte eenvoudige cursus. Ook (tweedejaars) C spelers en senioren die nooit hun diploma hebben gehaald worden van harte uitgenodigd hier aan deel te nemen.

Wat houdt een scheidsrechter-cursus precies in?
Vanuit de club organiseren we een informatie-avond; Tijdens deze avond wordt uitleg gegeven over de regels en ook over het examen.
Het grootste deel van de kennis over de regels haal je uit een e-learning.
Enkele weken na de informatie-avond is er op de club een examenavond.

Na het halen van je scheidsrechter-diploma/kaart ben je niet verplicht wedstrijden te fluiten. Maar om de opgedane kennis in praktijk te kunnen brengen is het wel leuk om enkele wedstrijden, onder begeleiding, te fluiten. Mocht je daarna de smaak te pakken krijgen kan je aangeven of je vaker een wedstrijd wilt fluiten. Uiteraard zal de commissie arbitrage je dan indelen voor een wedstrijd die bij je niveau past. 

Ben je ge├»nteresseerd? Zou je mee willen doen aan de cursus en het examen? Of heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar [email protected]
De data van de cursus volgen zo spoedig mogelijk.


Voor meer informatie klik op deze link: clubscheidsrechters

of bekijk dit filmpje: https://youtu.be/t-klnod-TMw
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast