header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten

Lustrum-hockeyplezier op nieuwe velden

Nieuws afbeelding 3-9-2020

Gebuliceerd in Kijk op Bodegraven Reeuwijk


Zaterdag 29 augustus vierde Hockey Club Reeuwijk Bodegraven haar 2e lustrum én de opening van twee nieuwe velden. Na maanden van geen of ongewoon hockeyen in verband met de Coronamaatregelen, was het een fantastische hockeybeleving voor alle jeugdleden van de club. De stemming zat er dan ook goed in> Op een hevige regenbui tijdens de opening na, was het goed en zelfs zonnig weer.


Wethouder Dirk-Jan Knol verrichtte de officiële opening van de vernieuwde velden. Eerst gaf vice-voorzitter Alexander Knibbeler een korte toelichting op de totstandkoming van de vernieuwing van de velden, samen met de gemeente, technisch bureau Newae en de aannemer Topgrass. Graag had de vereniging het derde veld op dit complex ook willen vieren. Voor het besluit over verplaatsing van het veld te Bodegraven is het gesprek na jaren echter nog steeds gaande. Wethouder Dirk-Jan Knol complimenteerde de vereniging met haar gerenoveerde velden, de sfeer op de club en de hockeyactiviteiten op het complex en de genomen maatregelen in deze coronatijden. Tevens benadrukte hij dat de gemeente overeenkomstig het meerjarig onderhoudsplan de vervanging had bekostigd en dat HCRB zelf de meerkosten van een waterveld voor haar rekening heeft genomen. Nadat hij in de stromende regen met een grote schaar het rood-blauwe lint had doorgeknipt renden de mannen van Jongens A1 het veld op om zich voor te bereiden op de eerste officiële wedstrijd van het seizoen en de eerste op dit nieuwe veld, tegen Pelikaan JA1 uit Roosendaal. De eindstand werd in het spannende slot van de wedstrijd nog verrassend 3-3.


Om het 2e lustrum van de fusieclub luister bij te zetten was vooraf een mystery guest aangekondigd. Dit bleek Felice Albers uit de nationale hockeyselectie van Oranje te zijn. Zij werd welkom geheten door voorzitter Rolf Bolk. Niet alleen interviewde hij haar, maar hadden vele aanwezige jongens en meisjes vragen voor haar. Zo vertelde ze dat Naomi van As haar idool was en nu ook Eva de Goede en dat ze gek is op Pizza. Felice speelt bij Amsterdam en bereid zich voor op de olympische spelen te Tokio.
Deze topspeelster gaf een viertal teams een speciale clinic. De oudere MA1 en jong senioren dames en de super enthousiaste meiden van MD2 en MD3. Deze teams hadden de clinic gewonnen als dank voor het invullen van de meeste ledenenquête, op basis waarvan de hockeyclub haar nieuwe beleid voor de toekomst aan het opstellen is. Na deze clinic zette Felice ontelbare handtekeningen op briefjes, hockeystick en zelfs schoenen en shirts.


De gehele dag, die al vroeg begon, bracht veel hockey plezier voor alle jeugdleden en bestond uit oefenwedstrijden, clinics, mix wedstrijdjes, hockey challenges en heuse shoot-out. Naast het veld waren opblaasbare stormbanen, waar de jongere jeugd veel plezier had. Ze konden zich ook te goed doen aan ijsjes en lekkere suikerspinnen. Zelfs aan een overheerlijke pizzapunt.


Richard Oerlemans was namens de lustrumcommissie zeer tevreden en opgelucht. Nadat de coronamaatregelen weer ruimte boden voor sportieve activiteiten en verantwoorde bijeenkomsten in de buitenlucht, is er in zeer korte tijd een fantastisch programma neergezet. Iedereen was opgetogen en vol lof over de bijzondere wijze waarop met veel clubgevoel het lustrum en de start van het nieuwe hockeyseizoen werd gevierd, bovendien op twee mooie nieuwe velden. Iedereen voelt zich welkom bij HCRB. We verwelkomen dan ook graag nieuwe leden van jong tot oud; als afsluiting was er op zondagochtend een trimhockey stuif-in voor volwassenen die kennis wilden maken met hockey.


Agenda

16-10 HERFSTVAKANTIE SCHOLEN
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast