header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 
Competitie

Landelijke maatregelen per donderdag 19 november

Nieuws afbeelding 8-11-2020

Op 17 november kondigden minister-president Rutte en minister De Jonge tijdens de persconferentie aan dat de strengere maatregelen van 4 november per donderdag 19 november niet meer gelden. Wel gelden alle maatregelen zoals die op 14 oktober zijn ingegaan. Dat betekent voor de sport vooral dat senioren vanaf donderdag 19 november weer in groepjes van 4 en met 1,5 meter afstand mogen trainen. Voor de jeugd verandert er niets. Hieronder zijn de hoofdlijnen van de maatregelen met betrekking tot de sport te vinden.

De overheid heeft de volgende maatregelen vastgesteld per 19 november :

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in groepjes met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Voor kinderen tot 18 jaar: sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan.
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.

Let op: de leeftijdsgrenzen kunnen voor de hockeysport als volgt geïnterpreteerd worden:
alle teams die jeugdcompetities spelen, vallen onder de regeling voor kinderen tot 18 jaar en mogen dus sporten in teamverband en wedstrijden spelen tegen jeugdteams van de eigen vereniging op de eigen club.

In het bericht ‘nieuwe maatregelen overheid van invloed op de veld-, zaal- en midwintercompetities‘ vind je de reactie van de KNHB op de nieuwe maatregelen.


Agenda

Nog geen agenda punten.
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast