header foto header foto header foto header foto header foto header foto
 

Hockey - Zaalhockey

Veldhockey wordt gespeeld in de periodes september t/m december en maart t/m juni.

 

In de winterperiode december – februari kunnen teams deelnemen aan de zaalhockey competitie van de KNHB. Deelname aan zaalhockey heeft een positieve invloed op het aanleren en verbeteren van technische en tactische vaardigheden. Alle teams ABCD en tegenwoordig ook E-8 en E-6 teamsw orden standaard ingeschreven. De kosten voor zaalhockey worden doorberekend naar de deelnemende spelers conform het ALV besluit van mei 2012.

 

De teams die niet meedoen aan zaalhockey (F-teams) worden ingeschreven voor de mid-wintercompetitie.

 


ZAALHOCKEYWEDSTRIJDEN

 

Speelveld

Het speelveld is rechthoekig, tussen 36,00 en 44,00 meter lang en tussen 18,00 en 22,00 meter breed. Zijbalken markeren de lange buitenzijden; achterlijnen markeren de korte buitenzijden van het veld.

Samenstelling van teams

Een wedstrijd wordt gespeeld tussen twee teams, elk met niet meer dan zes spelers tegelijk in het speelveld. Elk team moet tijdens een wedstrijd steeds een doelverdediger in het speelveld hebben. Elk team mag uit zijn maximaal 12 spelers wisselen.

Wedstrijden

De wedstrijden woden door de KNHB ingepland in de weekenden tussen de Kerstvakantie (eind december) en de Voorjaarvakantie (eind februari). Dit kan zowel op zaterdag als zondag zijn.

pdf.jpg Reglement - Zaalhockey

 

Agenda

Nog geen agenda punten.
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast