VERTROUWENSPERSOON

vertrouwenspersoon

HCRB wil een veilige vereniging zijn waar iedereen met plezier kan hockeyen. Daarom heeft HCRB een centraal aanspreekpunt in de vorm van een vertrouwenspersoon. Hier kan elk lid terecht met vragen die je niet ergens anders durft of wilt neerleggen. Dit zijn onderwerpen over bijvoorbeeld pesten, intimidatie, discriminatie, (een vermoeden van) grensoverschrijdend gedrag of ontoelaatbaar gedrag.

Werkwijze vertrouwenspersoon bij een klacht

1. De vertrouwenspersoon biedt een luisterend oor.

2. De vertrouwenscontactpersoon zal, indien gewenst, proberen door verwijzing,  bemiddeling of advisering een oplossing te bewerkstelligen voor de melding.

3. De vertrouwenspersoon behandelt de zaken in strikt vertrouwelijke sfeer en zorgt er voor dat de vertrouwelijkheid is gegarandeerd. Indien nodig kan een melding anoniem worden gedaan.

4. De vertrouwenspersoon stelt (de voorzitter van) het bestuur van de vereniging in kennis van het feit dat er melding is gemaakt van ongewenst gedrag.

5. De vertrouwenspersoon kan het bestuur gevraagd en ongevraagd adviseren ten aanzien van beleid op het gebied van ongewenst gedrag en het voorkomen hiervan.

6. De vertrouwenspersoon werkt volledig onafhankelijk, maar valt onder de verantwoordelijkheid van (de voorzitter van) het bestuur van de vereniging.

7. De vertrouwenspersoon garandeert vertrouwelijkheid, maar heeft geen geheimhoudingsplicht. 

Wie zijn de vertrouwenspersonen bij HCRB en hoe kan ik ze bereiken?

Ernst Lutgert en Jolanda Mol zijn samen de onafhankelijke vertrouwenspersonen van HCRB. Je kunt hen bereiken via een emailadres waar alleen zij toegang toe hebben: vertrouwenspersoon@hcrb.nl 

Meer informatie via de KNHB

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen we je tevens door naar de website van de KNHB. Wij hebben ons als club verbonden aan de door de KNHB gehanteerde gedragsregels. Voor vragen over dit onderwerp kun je ook terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van de KNHB.

https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/beleid-discriminatie-en-seksuele-intimidatie

https://www.knhb.nl/app/uploads/2017/12/Stappenplan-melding-ongewenst-gedrag.pdf

NOC*NSF meldpunt

In geval van seksuele intimidatie kun je ook terecht bij het NOC*NSF meldpunt met eerste vragen, twijfels of om je verhaal te vertellen. Het NOC*NSF meldpunt is dag en nacht bereikbaar, ook in het weekend en op feestdagen. Het nummer is 0900-2025590 (€ 0,10 per minuut).


Share by: